Balsamicokryddad kycklinggryta

Balsamicokryddad kycklinggryta

500 gr kycklingfilè
2 klyftor vitlök
10 cocktailtomater
½ påse färsk spenat
2 dl vatten
1  dl grädde
1 msk kycklingfond

 


1 tsk dragon
1 tsk timjan
1 msk balsamicovinäger
2 msk vetemjöl

Stek kycklingen i smör. Hacka vitlöken fin och tillsätt den till kycklingen. Krydda med dragon och timjan. Låt kycklingen få lite stekyta. Häll på vatten och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt. Lägg över kycklingen i en djup stekgryta eller stekjärn. Vispa upp skyn med  grädde,  kycklingfond, balsamicovinäger och mjöl. Dela tomaterna i halvor och lägg över kycklingen tillsammans med spenaten. Häll över såsen och låt koka upp så tomaterna blir mjuka. Servera med ugnsbakade morötter.

Kommentera här: