Gravad lax med hemmalagad hovmästarsås
Gravad lax med hemmalagad hovmästarsås
Igår var både jag och sambon trötta och hade ingen lust att stå vid spisen. Men det går att laga en god och näringsrik middag på 20 min. Vi tog ett paket gravad lax, kokade potatis och ägg och slängde ihop en hovmästarsås. Och nej, man behöver inte vara vansinnigt duktig på matlagning för att göra en hovmästarsås. Här kommer receptet:
1 tsk vinäger
1 dl dill
1 dl creme fraiche
0,5 dl olja
1 tsk socker
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
1 äggula
3 msk senap
Blanda senap, äggula, vinäger, socker, salt och vitpeppar. Tillsätt olja under omrörning. Vispa inte för hårt för då finns det risk att såsen skär sig. Avsluta med dill och creme fraiche. Såsen ska serveras kall.
Lycka till!
