Grönsakslåda med keso
Grönsakslåda med keso
500 gram aubergine
2 stora morötter
150 gram färska champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
2 klyftor vitlök
Salt&peppar
200 gram keso
150 gram kesella
2 burkar krossade tomater eller 1 burk krossade tomater och 1 burk vita bönor i tomatsås
Sätt ugnen på 200 grader. Skala aubergine och skär i tunna skivor. Täck ugnsformens botten med hälften av auberginen. Skala morötterna och skala långa remsor. Lägg hälften ovanpå auberginen. Skala och skär ringar av löken och fördela i formen. Gör likaså med paprikan. Skölj och skär champinjonerna och häll i hälften i formen. Nu lägger du på resten av auberginen och morötterna och sist champinjonerna. Häll över krossade tomater och eventuellt bönorna. Pressa över vitlök. fördela keson i formen och blanda ner den lite försiktigt. Salta och peppra. Klicka på kesella. Låt stå i

ugnen i 35 minuter. Servera med kassler eller kyckling.