Italiensk Paella

 Italiensk paella

 

900 gr kycklingfilé eller lår
250 gram broccoli
½ knippe grön sparris (ca 6 st)
100 gram soltorkade tomater
1 röd paprika
1 pkt saffran
4 potioner råris
3 dl vatten med buljong (Buljongpulver utan jäst och socker finns bland fairtrade och ekosortimentet på Ica och Coop bland annat)
2 klyftor vitlök
3 msk kinesisk soja
6 skivor serranoskinka eller prosciutto/parmaskinka som också är en lufttorkad skinka. Serrano från Spanien och Prosciutto/parma från italien.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kycklingen med soja. Tillaga i ugn ca 30 minuter. Koka under tiden riset efter anvisningar på paketet. Hacka sparris och broccoli och koka tills de blir nästan genomkokta. Blanda det kokta riset med saffran i en stekpanna. Tillsätt vattnet och buljongpulvret. Hacka vitlöksklyftorna fint och lägg i riset. Strimla paprikan fint och tillsätt i riset. Låt koka samman på svag värme tills paprikan är mjuk. Hacka ner soltorkade tomater och tillsätt broccolin och sparris i riset. Blanda runt väl. Servera med kyckling och parmaskinka rullad som rosor.

Kommentera här: