Kycklingfilè, ugnsbakade potatis och broccoli, keso och rårivna morötter

Kycklingfilè, ugnsbakade potatis och broccoli, keso och rårivna morötter 4 portioner

4 kycklingfilè
4 morötter
500 gram keso
500 gram broccoli
8-12 potatisar

Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i klyftor. Dela brocolin i lagom stora bitar. Skär inte bort skjälken, där sitter mycket näring. Lägg grönsakerna i en teflonpanna, peppra med vitlökspeppar och seltin. Ca 30-40 minuter i ugnen. Stek under tiden kycklingfiléerna i en teflonpanna med lite smör. Krydda efter smak. Jag tog vitlökspeppar, paprikapulver och sesamfrö. Passa er för att salta då det ofta tyvärr är insprutat saltlösning i kycklingen vilket gör att de redan är salta. Stek tills de är genomfärdiga. Skala och riv morötterna. Servera middagen med keso. Bra proteinhalt och nerdraget på snabba kolhydrater. Mättar istället med broccoli och morötter.

 

Kommentera här: