Lax och grönssakssoppa med nudlar och kokosmjölk
Lax och grönssakssoppa med nudlar och kokosmjölk
7 dl vatten
1 burk kokosmjölk
3 tsk buljongpulver utan jäst och socker (finns bland fairtrade och ekosortimentet på Ica bland annat)
2 klyftor vitlök
1 gul lök
1 morot
10 champinjoner
250 gram broccoli
1 röd chili
4 gröna sparris
4 laxfilèer
2 påsar snabbnudlar
Hacka grönsaker och woka det 5 minuter på hög värme. Tillsätt vatten, kokosmjölk och buljong. Låt koka upp och små puttra i ca 5 minuter. Skär laxfilèerna i kuber. Tillsätt i soppan. Låt koka på svag värme i ca 8 min. Tillsätt nudlarna. Hjälp till att “tråda” upp dem när du börja mjukna. Dra bort från plattan. Smaka av med vitlökspeppar och event

uellt salt eller buljongpulver.