Laxfilè med svampfylld spenatrulad
Laxfilè med svampfylld spenatrulad
4 laxfilèer
400 gram fryst spenat
175 gram färska champinjoner
2.5 dl kesella
2 ägg uppdelade i vitor och gulor
muskotnöt
Parmesanost
Salt och peppar
Hacka champinjonerna och fräs dem i smör. Blanda ner champinjonerna i kesellan. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Låt röran stå i kylen i minst 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp spenaten och pressa ur vattnet. Blanda i äggulorna, salt och peppar. Klä en form 18*25 med bakplåtspapper och riv parmesan över. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i spenaten. Häll spenatsmeten i formen och låt stå i ugnen i 12-15 minuter. Sätt samtidigt in laxfilèerna i ugnen. Ta ut laxen och spenatbottnen samtidigt. Ta ett bakplåtspapper och riv över parmesan. Vänd spenatbottnen över bakplåtspappret och dra bort pappret på bottnen. Häll över röran och fördela den jämnt. Rulla ihop som en rulltårta och lägg upp på ugnsform. Ställ in i ugnen så den blir genomvarm ca 5 minuter. Riv över lite extra parmesan och servera rätten med sallad.
Smaklig måltid.
