Rökt makrill med zucchinipaj och räkröra

1 rökt makrill
400 gram zucchini
150 gram keso
1 dl gräddfil
4 ägg
2 dl skalade räkor
1 avokado
2 dl kesella
½ burk röd rom
½ citron
2 msk dill
Salt och peppar

Mixa kesella och avokado till ens lät röra. Tillsätt rom, räckor, saften av en halv citron och smaka av med salt, peppar och dill. Låt stå i kylen minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet. Krama ur överflödig vätska. Blanda samman alla ingredienser och häll i en pajform. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kontrollera att pajen är klar genom att se att pajen är fast i konsistensen. Pajen kan göras i mindre pajformar och zucchinin kan bytas ut mot pumpa, sötpotatis eller varför inte morötter.

Plocka ur köttet från makrillen och servera med zucchinipaj och räkröra.

 
 

Kommentera här: