Thaiinspirerad kycklinggryta med matvete och morotsstavar

Thaiinspirerad kycklinggryta med matvete och morotsstavar

3-4 kycklingfilèer
250 gram broccoli
2 dl hackad haricot verts
10 cocktailtomater
1 burk kokosmjölk
4 charlottenlökar
Chili eller jalapenos
Curry
Ingefära
Salt&Peppar
3 dl matvete
5 morötter

Skär kycklingen i tärningar. Bryn dem i smör i en gryta. Skala och dela löken på mitten. Lägg löken i grytan och häll över kokosmjölken. Dela under tiden cocktailtomaterna på mitten och skär broccolin och haricot verts i lagom stora bitar. Tillsätt detta i grytan. Koka upp 6 dl vatten i en kastrull och salta vattnet. När vattnet kokar, häll i 3 dl matvete. Låt koka på svag värme tills det är klart, ca 15 minuter. Krydda grytan med curry, ingefära, salt och peppar. Hacka ner chili eller jalapenos efter smak. Tänk på att styrkan kommer ett tag efter att det fått koka samman så krydda försiktigt och prova dig fram. Låt grytan puttra i ca 25.30 minuter. Skala och skär morötterna i stavar. Servera gärna med andra färska grönsaker. För vegetarisk variant lägg i bönor istället för kyckling.

 

Kommentera här: