Thaikryddade grönsaker med grillad rostas

Snabbt, enkelt och gott :)
Blanda marinad till köttet.
1/2 dl rapsolja
2 msk kinesisk soja
2 cm riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk anchochili
Salt
1 msk chilisås
Badda in köttet i marinaden och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Välj ut dina favoritgrönsaker och den mängd du vill ha till din portion. Tvätta grönsaker och skär dem.i strimlor. Jag tog mandolin till hjälp. Hetta upp en stekpanna eller wokpanna och tillsätt 1 msk sesamolja, 1 riven vitlök, 2 cm färsk riven ingefära. Fräs i 1 minut. Tillsätt grönsakerna. Låt fräsa i 3 minuter på hög värme. Tillsätt 1/2 dl vatten och 1/2 dl vitt vin. Vinet kan uteslutas men ger en god syra.
Grillar köttet tills det är medium eller hur du själv föredrar det.
Servera grönsakerna med köttet och dekorera med färsk persilja
persilja