Potatissallad med smak av dijonsenap och jordärtskocka
Potatissallad med smak av dijonsenap och jordärtskocka
1 påse ekologiska jordärtskockor
500 gram nypotatis eller delikatesspotatis
100 gram sockerärtor
100 gram sockerärtor
1 knippe sparris
1 msk dijonsenap
1½ dl olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl finskuren dill
1 msk dijonsenap
1½ dl olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl finskuren dill
Man kan tillsätta 60 gram färsk babyspenat eller ruccolasallad samt rädisor.
Börja med att tvätta potatisen och skala och dela jordärtskockorna till samma storlek som potatisen. Koka det i saltat vatten tills de är mjuka. Dela under tiden sparrisen i ca 4 delar. När det är 2 min kvar på potatisen och jordärtskockorna, lägg i sparris och sockerärtor. Koka 2 minuter och häll av allt vatten. Ta ut jordärtskockorna och mixa dem slätt med olja, dijonsenap, vitvinsvinäger och dill. Smaka av med salt och peppar. Dela den kota potatisen i 4 delar. Blanda alla grönsaker i en skål med jordärtskocksröran och potatisen. Servera med en kryddstark korv med hög kötthalt.
