Saftiga bullar med citrusfyllning
Saftiga bullar med citrusfyllning

Deg:
3 dl mjölk
3 dl mjölk
50 gram jäst
150 gram smör (rumstempererat)
1½ dl socker
½ tsk salt
1 ägg
11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
125 gram smör (rumstempererat)
rivet skal av 1 lime
Rivet skal av 1 citron
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade hasselnötter eller valnötter
Garnering:
ägg till pensling
Pärlsocker
Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt 1 tsk socker. Låt smälta ihop och rör sedan ner mjölken. Rör i resten av degingredienserna och arbeta till en smidig deg. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa 1 timme. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Lägg upp degen på ett mjölt bakbord och kavla ut den till en rektangel 25*50. Bre på fyllningen. Vik degen på längden och skär tvärs över i 20 avlånga bitar. Dela varje bit igen men inte hela vägen. Det ska bli som två byxben. Vrid ihop till knutar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader (175 varmluft). Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ugn ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.