Salamipaj med grekiska smaker

Salamipaj med grekiska smaker
 
 

Deg:
3 dl vetemjöl
125 gram rumstempererat smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 pkt fetaost
10 skivor salami
15 svarta oliver
5 soltorkade tomater
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
svartpeppar
½ kruka färsk basilika
 
Sätt ugnen på 225 grader. knåda ihop smöret med mjölet tills det blir en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop. Trck ut degen i en pajform. Ställ degen kallt tills ugnen är varm. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter. Ansa och skär purjolöken. Hacka vitlöken fint. Tärna fetaosten, strimla salamiskivorna,de soltorkade tomaterna och basilikan. Skär oliverna. Häll allt i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde. Peppra med svartpeppar och häll över pajen. Grädda mitt i ugnen 25 minuter . Servera med en sallad.
 
 
 

Kommentera här: