Vanilj- och blåbärscheesecake
Vanilj- och blåbärscheesecake

ca 12 portioner
Botten:
100 gram smör
200 gram digestivekex
1 ½ tsk kardemummakärnor
Fyllning:
100 gram frysta blåbär
400 gram philadelphia
250 gram mascaponeost
3 ägg
1½ dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk maizena majsstärkelse
Gelè:
2 dl osötad blåbärsdryck
1 dl strösocker
2 gelantinblad
Garnering:
Färska blåbär
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Mixa kexen med kardemumma och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter 22 cm diameter. Lägg blåbär i matberedaren och låt dem tina. Mixa blåbär och philadelphiaost. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en jämn smet. Häll i formen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 1 timme, tills den precis stannat. Låt svalna. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Värm blåbärsdryck och socker, lägg i gelantin och rör om. Låt svalna helt. Skeda försiktigt gelen över kakan. Ställ kallt till nästa dag.