Moussaka

 
1 aubergine
300 gram nötfärs
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpure
1 morot
1 lök
3 dl mjölk
2 tsk maizena
1 dl riven ost
salt&peppar
1 krm kanel
Vitpeppar
 
Skölj och skiva aubergine. Lägg ut skivorna på en skärbräda och strö salt över dem. Detta drar ut vattet från dem. 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Hacka och fräs löken och färsen i smör. Riv morot och blanda ner i köttfärsen. Tillsätt krossade tomater och tomatpure. Låt såsen småkoka 20 min. Smaka av med salt, peppar och kanel.
Rör ut maizena med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten och låt sjuda 5-10 min. Häll i hälften av osten. Smaka av med salt och vitpeppar. 
Torka av auberginskivorna och stek dem i smör tills de blivit mjuka, nästan genomskinliga. Varva aubergine med köttfärs och såsen i en form. Häll över resterande ost. 
Grädda i ugn 30 min.
Servera med en sallad. 
 

Kommentera här: