Blåbärsmuffins à la Jennie

Saftiga muffins med smak av skogsblåbär och vanilj.
150 gram smör
2 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl frusna blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Dela smöret i mindre bitar (smält INTE) och blanda med sockret. Vispa ihop det med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner i smeten. Tillsätt blåbären och vispa ner dem i smeten med elvisp. Smeten blir något fastare än normalt men så ska den vara. Sätt ut 10 amerikanska pappersmuffinsformar medium på en plåt. Klicka i smeten och fyll formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 23 min. Prova med att sticka ner en kniv i muffinsen och dela försiktigt för att se om den är genombakad.
Bild kommer