Marängbakade äpplen fyllda med vaniljglass

Här kommer receptet på en fantastiskt god dessert. I grund och botten kommer ideen från den klassiska desserten Glace au four. Men istället för sockerkaksbotten blir det kanelkokt äpple som agerar bas.Tänk på att äpplena ska bakas i ugnen så det måste vara en ugnsfast serveringstallrik då man inte kan flytta äpplet sen.
 
 
 
Till denna dessert behövs för 2 personer:
2 äpple. Gärna Inge-Marie
1 msk kanel+1 msk socker
Maräng:
1 äggvita
½ dl socker
2 droppar ättiksprit 12%

Vaniljglass. Lättast är ½ L i pappförpackning


Skala äpplena. Kärna ur dem och gör hålet lite större så du får plats med glassen senare.
Koka äpplena i en stor gryta tillsammans med kanel och socker tills de blivit mjuka. Lyft upp dem med en sked och lägg på en ugnsfast tallrik.
Låt det svalna. Lägg smulade degistivekex eller kokosflingor i botten av äpplena så glassen inte kommer i kontakt med tallriken sedan. Skär glassen i bitar och fyll äpplena. Vispa ihop marängen och spritsa den så att hela äpplet täcks. Baka i ugnen på 200 grader tills marängen fått en fin gyllenbrun färg. Servera direkt med en extra klick glass.
 

Kommentera här: