Glutenfria frallor

Super gott recept på glutenfria frallor som är näst intill lika goda som vanliga frallor. 50 g smör, 50 gr jäst, 5 dl mjölk eller vatten, 2 msk linfrö, 3 msk solrosfrö, ½ tsk salt, ½ tsk socker, 650 gr Lailas mjölmix, 1 ägg till pensling Smält smöret och häll sedan på vätskan. Värm till 37 grader. Rör ut jästen med sockret och lite av vätskan. Häll ner jäst och smörblandningen i en degmaskin. Blanda ner linfrö och solrosfrö och salt. Häll i mjölet lite i taget. Låt maskinen jobba ihop degen tills den blir smidig och börja släppa från kanterna. Låt jäsa under lock eller bakduk 50 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bord. Knåda degen och tillsätt eventuellt mer mjöl om den är för kletig. Men tänk på att ju mer mjöl desto torrare bröd. Dela degen i 16 bitar. Rulla dem till runda frallor. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jästa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Innan frallorna ska in i ugnen så pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 9 minuter.

Kommentera här: