Potatis- och purjolökssoppa med sparris och grillad kyckling

2 portioner 4 potatisar 5 cm av den vita delen av purjolöken och 5 av den gröna delen. 3 färska gröna sparris 1 dl grädde 2 dl vatten (Från det du kokade grönsakerna i) 2 msk hackad persilja (färsk eller fryst) Ekologisk grönsaksbuljong efter smak. 2 kycklinglår Grönsaker till en sallad Skala potatisen och dela den i 4 delar. Koka den. Ansa under tiden purjolöken. Koka den med potatisen. Bryt ner sparisen och låt koka med grönsakerna de sista 3 minuterna. Häll av vattnet med spara 2 dl till soppan. Mixa ner grönsakerna med stavmixer eller vanlig mixer. Tillsätt buljongen och grädde. Smaka av med persilja och svartpeppar. Servera med en sallad och grillat kycklinglår

Kommentera här: