Blanda dina favoritgrönsaker och servera med bifteki. Bifteki gör du enkelt genom att blanda köttfärs med biftekikryddmix och steker som tjockare biffar eller järpar. Jag gjorde även en gräddsås att toppa det med. Lite torrt annars.
Super gott recept på glutenfria frallor som är näst intill lika goda som vanliga frallor.
50 g smör,
50 gr jäst,
5 dl mjölk eller vatten,
2 msk linfrö,
3 msk solrosfrö,
½ tsk salt,
½ tsk socker,
650 gr Lailas mjölmix,
1 ägg till pensling
Smält smöret och häll sedan på vätskan. Värm till 37 grader. Rör ut jästen med sockret och lite av vätskan. Häll ner jäst och smörblandningen i en degmaskin. Blanda ner linfrö och solrosfrö och salt. Häll i mjölet lite i taget.
Låt maskinen jobba ihop degen tills den blir smidig och börja släppa från kanterna. Låt jäsa under lock eller bakduk 50 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bord. Knåda degen och tillsätt eventuellt mer mjöl om den är för kletig. Men tänk på att ju mer mjöl desto torrare bröd. Dela degen i 16 bitar. Rulla dem till runda frallor. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jästa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Innan frallorna ska in i ugnen så pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 9 minuter.
2 portioner
4 potatisar
5 cm av den vita delen av purjolöken och 5 av den gröna delen.
3 färska gröna sparris
1 dl grädde
2 dl vatten (Från det du kokade grönsakerna i)
2 msk hackad persilja (färsk eller fryst)
Ekologisk grönsaksbuljong efter smak.
2 kycklinglår
Grönsaker till en sallad
Skala potatisen och dela den i 4 delar. Koka den. Ansa under tiden purjolöken. Koka den med potatisen. Bryt ner sparisen och låt koka med grönsakerna de sista 3 minuterna. Häll av vattnet med spara 2 dl till soppan. Mixa ner grönsakerna med stavmixer eller vanlig mixer. Tillsätt buljongen och grädde. Smaka av med persilja och svartpeppar. Servera med en sallad och grillat kycklinglår
0Läs mer >>Det är enklare än man tror att piffa upp vardagsmaten. Ducheesepotatis gör man enkelt genom att tillsätta lite ost i potatismoset, spritsa ut det på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 250 grader tills de fått fin färg. Bearnaisesmör gör du enkelt genom att blanda 100 gram rumsvarmt smör med salt, 1 tsk finhackad dragon och 2 tsk hackad färsk persilja och 1 äggula. Spritsa til
till fina rosor och sätt in i kylen tills servering.